Єфремова відпустила під заставу та ж суддя, яка вела справу Тимошенко та Луценка. ЇЇ викликали на допит

У четвер вранці, 26 лютого, суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич прибула до прокуратури Києва, у відділ за дотриманням законності

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Апостроф".

Суддю Царевич запросили на допит до прокуратури. Крім того, їй мають намір вручити повідомлення про підозру за винесення рішень у справі автомайданівців. Сама Царевич не стала коментувати свій візит до органів прокуратури.

Нагадаємо, 25 лютого 2015 року Печерський районний суд міста Києва обрав для колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова запобіжний захід у вигляді застави в 60 тисяч гривень - 50 мінімальних зарплат. Таке рішення прийняла слідчий суддя Печерського райсуду Оксана Царевич в межах висунутої Єфремову підозри про розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Оксана Царевич входила до колегії суддів у першій справі Юрія Луценка. Крім того, Царевич і Віктор Кицюк були слідчими суддями у справі про вбивство Євгена Щербаня, де обвинувачення пред'явлено Юлії Тимошенко.

Із суддів Печерського суду, які були залучені до розгляду справ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, тільки Оксана Царевич отримала службову квартиру.

Раніше Вищий конституційний суд України  відмовив ГПУ  у відстороненні від посади судді Оксани Царевич, що розглядала справи Тимошенко і Луценко, і судді Віктора Кицюка, який займався справою Щербаня.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради з проханням дати згоду на арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва Оксани Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

За даними відомства, судді Царевич та Кицюк підозрюються у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, виносили  завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення. "Таким чином вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декілька осіб у січні минулого року" .

Шокін також ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення зазначених суддів із займаних посад.