Тимошенко: "Батьківщина" не підтримає редакцію змін до держбюджету

“Батьківщина” не голосуватиме за нинішню редакцію проекту змін до держбюджету, бо в ній пропонується підвищити видатки за рахунок скорочення пенсій, видатків на освіту і підвищення податків

Про це перед засіданням Ради парламентської коаліції заявила лідер фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко, повідомляє Еспресо.TV.

“Зараз запрошені представники фракцій коаліції для того, щоб обговорити зміни до бюджету, який уряд вніс до Верховної Ради і планує голосувати у вівторок”, - сказала Тимошенко.

Вона зауважила, що її фракція пропонує Кабміну вісім джерел додаткового наповнення бюджету, за рахунок чого можна збалансувати бюджет.

"Ми вкотре передаємо уряду 8 позицій, за рахунок чого можна реально збільшити доходи бюджету, збалансувати бюджет. Це реалістичні пропозиції. Це вирівнює позиції заможних і бідних людей. Неможна виправляти ситуацію за рахунок людей, які живуть на останнє. Треба, нарешті, взяти податки з тих, хто продовжує жити на мільярди. Залишаються корпорації і компанії, які мають пільги, і разом з тим йде мова про скорочення видатків на освіту. Ми не підтримаємо таке ставлення до обласних бюджетів, коли у міських, сільських громад забрали всі власні доходи. Ми пропонуємо децентралізувати справедливі фінанси по бюджету й віддати частину доходів на місця", - заявила Тимошенко.

Колишня прем’єрка наголосила, якщо не будуть почуті ці пропозиції, то її політсила не підтримає зміни до законів про бюджет.

Нагадаємо, сьогодні представники фракцій парламентської коаліції зібрались на Раду, аби обговорити пакет законопроектів змін до Держбюджету-2015. Народний депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар підкреслила, що бюджет-2015 поганий, але "на кону - надто багато".