У Раді пропонують створити спеціальну комісію майбутнього

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань майбутнього

Відповідна постанова розміщена на офіційному сайті парламенту, передає Еспресо.TV.

Ініціаторами постанови є народні депутати: Іван Кириленко, Лілія Гриневич та Олексій Скрипник.

У пояснювальній записці йдеться про те, що "одним з пріоритетних та найголовніших завдань держави в сучасних умовах є створення ефективних умов життя для сучасної людини та для прийдешніх поколінь. Саме це завдання стало стратегічним напрямом розвитку більшості розвинених країн світу".

Згідно з пропозицією нардепів, Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з питань майбутнього має на меті "вироблення та сприяння реалізації стратегії інноваційного розвитку України на основі державних та суспільних пріоритетів з урахуванням досягнень науки і техніки, оцінки їх впливу на гармонійний розвиток держави".

Народні депутати прогнозують, що "прийняття цієї постанови надасть можливість на базі прогнозно-аналітичних досліджень створити модель розвитку держави в майбутньому, визначити головні цілі та пріоритети досягнення основної мети, формувати плани соціально-економічного розвитку України, які мають стати основним економічним та фінансовим документом країни".