У російській Держдумі вже готові боротись за право Путіна на санкції

Голова комітету з економічної політики Ігор Руденський заявив, що не підтримає пропозицію групи депутатів про обмеження права президента і уряду приймати рішення про економічні санкції

Голова комітету Держдуми з економічної політики, інноваційного розвитку і підприємництва Ігор Руденський заявив РБК, що він не підтримує ініціативи про обмеження можливостей президента та уряду приймати рішення про введення і зняття ембарго та інших спеціальних зовнішньоекономічних обмежень, передає Еспресо.TV.

Його комітет нарівні з комітетом з безпеки автори законопроекту назвали профільним. У самому комітеті кажуть, що законопроект ще перебуває у голови Держдуми і про те, який з них стане профільним, поки невідомо.

У середу в Держдуму п'ятеро депутатів від «Справедливої ​​Росії» - Дмитро Гудков, Валерій Зубов, Сергій Петров, Сергій Доронін і Михайло Сердюк - внесли законопроект, що пропонує заборонити уряду і президенту самостійно приймати рішення про введення економічних санкцій. Наявна практика, на їхню думку, не відповідає конституції. Депутати посилаються на 1 пункт ст.34 конституції Росії, згідно з якою кожен має право на вільне використання своїх здібностей і майна для підприємницької та іншої не забороненої законом економічної діяльності. Введення продуктового ембарго автори вважають обмеженням конституційного права російських підприємств на економічну діяльність.