В СБУ застерігають українців від співпраці з російськими пропагандистами

У Службі безпеки України звертаються до українців з закликом не співпрацювати з російськими журналістами, які ведуть підривну пропагандистську діяльність на території нашої країни

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, зазначивши, що разом з російськими журналістами вчора в Києві затримали і громадянина України, передає Еспресо.TV.

"Вчорашнє затримання в Києві журналістів російських каналів НТВ і ОРТ оголило ще одну проблему, з якою Служба безпеки стикається вже не вперше.

Разом із російськими журналістами Андрієм Григор'євим (1975 р.н., громадянин РФ, уродженець м.Санкт-Петербург (РФ)) та Оленою Макаровою (1989 р.н., громадянка РФ, уродженка м. Саратова (РФ)), які уже залишили (примусово) територію України, було затримано громадянина України.

Цей колишній оператор двох відомих українських каналів робив те, що добре вміє - здійснював зйомку, керуючись командами і установками російських роботодавців. Вже потім він буде розповідати, що не знав, на кого працює... Хоча зізнався, що за гроші", - розповів Лубківський.

"Від імені Служби безпеки України хочу попередити про кримінальну відповідальність усіх, хто допомагає агресору, зокрема у здійсненні підривної інформаційної діяльності проти України. Будьте мудрі, відповідальні, незрадливі!" – закликав він. 

Нагадаємо, вчора, 25 лютого, Служба безпеки України затримала двох російських журналістів за антиукраїнську пропаганду.

Як повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, зутримані журналісти будуть видворені з України із подальшою забороною в'їзду на територію нашої держави протягом 5 років.

Сьогодні Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом затримання російських журналістів Андрія Григор'єва та Олени Макарової у Києві.