Віра Савченко закликає писати Надії в СІЗО

Сестра Надії Савченко закликала всіх небайдужих писати листи українській полоненій у СІЗО Москви

Такий заклик вона зробила у ефірі Еспресо.TV.

"Дуже важливо писати листи, звернення, надсилати пакунки. На сайті президента Росії є адреса, куди можна писати й обов'язково писати Наді. Ми повинні виходити на акції. Надя Савченко – це не приватна справа, це такий прапор, за який ми висмикнемо всіх наших побратимів, а їх там є не один десяток, саме в Російській Федерації, офіцерів України. Тому є адреса московського СІЗО – це індекс 107076, Россия, город Москва, ул. Матросская тишина, д. 18, СИЗО 1, Савченко Надежде Викторовне 1981 г.р.

На цю адресу можна надсилати листівки, пару рядків, добрі слова підтримки так, щоб це пройшло цензуру. Так, їй далеко не всі листи надходять. Якщо бачать з листа, що це знайома людина пише – його не пропускають. Якщо зав'язується переписка – Надіну відповідь вже не пропускають. Блокують будь-яке зав'язування дружби, - розповіла Віра Савченко. 

Також вона висловила переконання, що Надя буде звільнена і житиме.

Нагадаємо, Надія Савченко голодує на знак протесту проти її утримання за ґратами та російської агресії на Донбасі вже 76-й день. 

25 лютого Московський міський суд відхилив скаргу захисників Савченко і підтвердив попереднє рішення суду, за яким військовополонена має залишатися під досудовим арештом у Росії до 13 травня.

На судовому засіданні військовополонена заявила, що, можливо, не доживе до наступного суду.

Лідер кримськотатарського народу, дисидент, правозахисник Мустафа Джемілєв звернувся до Надії Савченко з проханням припинити голодування. Сьогодні льотчиця відповіла на звернення, однак заявила, що голодуватиме далі, скільки буде потрібно.

Тим часом, у Євросоюзі заявили, що Кремль несе відповідальність за здоров’я Савченко і має негайно її звільнити.