Єврокомісія пропонує провести газові переговори України та Росії 2 березня в Брюсселі

Заступник голови Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович запропонував міністрам енергетики Росії та України Олександру Новаку та Володимиру Демчишин провести тристоронню зустріч по газу в понеділок, 2 березня

Про це сьогодні на прес-конференції в Брюсселі повідомила представник ЄК Анна-Кайса Ітконен, передає ТАСС.

"Віце-президент Шефчовіч надіслав листа в Росію і в Україну, запросивши російського та українського міністрів енергетики провести тристоронню зустріч у Брюсселі в понеділок", - сказала вона.

За словами Ітконен, ЕК "тепер чекає остаточного підтвердження від обох сторін".

У середу Шефчовіч заявив журналістам, що тристороння міністерська зустріч Росії, України і ЄС з проблеми постачань газу в Донбас може пройти найближчим часом.

"Я перебуваю в контакті з міністрами енергетики Росії та України і має намір найближчим часом провести зустріч за участю міністра Новака, міністра Демчишина та керівників "Газпрому" і "Нафтогазу" для обговорення ситуації, що склалася навколо поставок на Донбас ", - сказав він.

Шефчовіч додав, що від конфлікту навколо поставок газу на Донбас не повинен постраждати його транзит до Європи.

Крім того він розповів, що Єврокомісія запропонувала обговорити поставки і ціни на газ для Донецька і Луганська окремо від узгодженого РФ, України і ЄС у жовтні минулого року "зимового пакета" щодо поставок в Україну. Шевчович запропонував обговорювати питання "поставок в Донецьк і Луганськ, цін та оплати за них" окремо.

Нагадаємо, сьогодні офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що Росія готова поставляти газ для України і окупованого Донбасу окремо.