Квіташвілі хоче відмовитися від російських вакцин

Олександр Квіташвілі, міністр охорони здоров'я, хоче, щоб вакцини в Україну постачав дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ, а не російські представники

Про це він заявив під час сьогоднішньої прес-конференції в Українському медіа центрі, повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

Зокрема у першу чергу такі зміни торкнуться чотирьох видів вакцин, серед яких і препарат від БЦЖ. Нагадаємо, що Росія раніше забезпечувала український ринок такими препаратами на 80%.

Завдяки цим крокам, переконаний міністр, Україна зможе відійти від корупційної складової під час державних закупівель вакцин і отримати більш якісну продукцію.

"Справа в тому, що ЮНІСЕФ закуповує вакцини для більш, ніж сотні країн у світі.  Тому за якістю альтернатива російським вакцинам буде знайдена", - наголосив Квіташвілі.

Однак для того, щоб надати ЮНІСЕФ можливість постачати вакцини на український ринок, парламент має ухвалити відповідний закон. Квіташвілі сподівається, що це вдасться зробити у березні.  

"Після цього ЮНІСЕФ потрібно шість тижнів, аби завести вакцини до України", - наголосив міністр.

Крім того, стало відомо, що найближчим часом ЮНІСЕФ поставлятиме на український ринок вакцини від поліомієліту як гуманітарну допомогу на суму $3 млн.