Наливайченко: До нагнітання ситуації навколо НБУ причетні агенти спецслужб Росії та "помийні" банки

Служба безпеки України перехопила циркуляр терористам "ДНР" щодо роздмухування ситуації навколо Нацбанку та інших урядових установ України

Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава Служби безпеки  України Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що в цих циркулярах терористам даються чіткі інструкції як діяти і перед ким звітувати. За цими циркулярами наймаються провокатори, які приєднуються до "акцій протесту".

"Ці циркуляри стосуються двох моментів. Перше – це задіяння агентів спецслужб Росії в банківських установах України. Такі особи через такі циркуляри будуть висилатися і зараз висилаються. Друге – залучення всіх тих банківських установ, які за рішенням чи то Нацбанку, чи то Держфінмоніторингу, чи інших контролюючих органів нашої держави прибираються з ринку, а по суті від відмивання грошей, насамперед з Фонду гарантування вкладів, і на занк помсти наймають провокаторів", - розповів Наливайченко.

Він, зокрема, повідомив, що до нагнітання ситуації навколо НБУ причетний один з ліквідованих столичних комерційних банків Києва, так звана "помийка".

"Він розкрав з Фонду грантування вкладів фізичних осіб 3,6 млрд грн, цинічно його керівництво наймає так званих протестувальників, збурюють ситуацію і доводять її, в тому числі до подій, які вчора мати місце у Києві", - повідомив глава СБУ.

У зв’язку з цим він запропонував повернутися до виконання завдання президента, за яким в Україні була створена група високопго рівня, яка займалась боротьбою з відмиванням коштів. Співголовою цієї групи є перший заступник глави НБУ.

"Нам здається треба опублікувати  через групу високого рівня  всі ті "помийки" і "пральні машини", які були ліквідовані, скільки грошей розкрадено, скільки повернуто до державних банківських установ, і в такий спосіб  показати людям, щоб вони знали, хто підбурює, хто мстить за те, що не може розкрадати кошти  наших вкладників, таким чином відокремивши  злочинців і провокаторів від правдивих звернень громадян  або акцій протесту", - вважає Наливайченко.