Подерв'янський: Росія – наш природний ворог

Росія – наш природний ворог, який ніколи нам не дасть розслабитися українцям

Таку думку в ефірі Еспресо.TV висловив письменник Лесь Подерв'янський.

"Ми часто говоримо про те, що в них (росіян, - Ред.) голові? У них одночасно і Ленін в мавзолеї, і цар, і Дєнікін, і Дзержинський, і ми думаємо, що вони шизофреніки. Це не так, вони не шизофреніки, це все послідовні і логічні речі. По великому рахунку Дєнікін, цар, Ленін, Сталін і всі інші – ніхто не відрізняється один від іншого, тому що всі вони російські імперіалісти і всі вони дбали про пригнічення інших народів і свого також. Але йому це подобається, "русский любит". От і все, тут немає нічого дивного", - поділився думками письменник.

За його словами, Росія завжди була ворогом України, і єдиний вихід для нас – це боротися, тому що "ми або виживемо, або помремо". Втім, Подерев'янський переконаний, що помре саме ворог.

"Так завжди було – це наш природній ворог, і це погано для нас, а з іншого боку, це добре, тому що він ніколи нам не дасть розслабитися і ми завжди будемо в хорошій спортивній формі, якщо ми хочемо вижити. І немає на то ради, тому що в нас немає нічого іншого, немає вибору – ми або виживемо, або помремо, але для мене абсолютно ясно, що помруть вони, а ми будемо жити і будемо веселими і щасливими", - зазначив митець.