Росія вже пропонує продати Китаю свої нафтові родовища, хоча той ще навіть не просив

Російський уряд готовий розглянути заявки китайських компаній на придбання контрольного пакета в стратегічних нафтогазових родовищах

Про це заявив віце-прем'єр Росії Аркадій Дворкович, передає ТАСС.

Росія готова розглянути заявки Китаю на отримання частки понад 50% в стратегічних нафтогазових родовищах Росії, крім шельфових.

Він уточнив, що уряд РФ поки не отримувало запитів від китайських інвесторів про отримання контролю на стратегічних родовищах корисних копалин.

"Якщо буде запит, будемо серйозно розглядати, я політичних перешкод не бачу", - сказав він.

Віце-прем'єр розповів, що багато китайських інвесторів цікавляться в Росії сільськогосподарської тематикою, переробкою природних ресурсів, рітейлом, а також транспортно-логістичними ланцюжками.

"Думаю, що ми на порозі серйозного прориву в частині інвестиційного, а не торговельного співробітництвац, - заявив Дворкович.

Крім того, віце-прем'єр заявив, що в уряду немає планів щодо корекції загального режим оподаткування нафтових компаній. "Ми розглядаємо тільки окремі заявки на надання пільг, а загальний режим міняти не будемо", - сказав віце-прем'єр, при цьому він не назвав конкретні компанії, які звернулися в уряд за наданням пільг.