СБУ перехопила циркуряр Суркова, адресований терористам

Служба безпеки України розпочала розслідування справи про причетність радника президента Російської Федерації Владислава Суркова до дестабілізації військово-політичної ситуації в Україні

Про це сьогодні на брифінгу повідомив глава Служби безпеки  України Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV.

За його словами, Сурков й досі не припиняє військово-політичного втручання в ситуацію в Україні.

"Радник президента Росії Владислав Сурков 1964 року народження, громадянин Росїі - ми дійсно серйозно розслідуємо всіх представників, а, на наше переконання, вони є складовими військово-політичного втручання в життя нашої держави з метою повалення державного ладу нашої країни ", - сказав Наливайченко.

За його словами, Сурков координував трьох генералів ФСБ, які приїжджали в Україну в грудні, січні та лютому 2013-2014 років.

Наливайченко відзначив, що зокрема МЗС Росії підтвердило українській стороні прибуття в минулому році одного з генералів ФСБ.

СБУ також оприлюднило циркуляр Суркова, адресований терористичним "ЛНР" і "ДНР" щодо їх реакції на дії офіційної влади Києва. 

"Саме такими циркулярами цей громадянин РФ (Сурков - ред.) порушує закони і нашої держави, і, до речі, закони своєї власної країни", - наголосив Наливайченко.

фото ЛігаБізнесІнформ

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що згідно зі свідченнями бійців спецпідрозділу СБУ "Альфа", снайперськими групами під час подій річної давнини на Майдані Незалежності в Києві керував помічник президента Росії Владислав Сурков.