У Греції протестують вже й проти нового уряду

В Афінах відбулися зіткнення між поліцією і демонстрантами в ході першої антиурядової акції протесту після приходу до влади близько місяця тому ліворадикальної партії "СІРІЗА"

На вулиці вийшли близько 450 осіб, а після демонстрації почалися заворушення. Демонстранти кидали пляшки із запальною сумішшю і каміння в поліцейських, розбивали вітрини магазинів і підпалювали автомобілі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ВВС.

Учасники протестів звинувачують нову владу у відмові виконувати передвиборчу обіцянку припинити політику жорсткої економії. Раніше на цьому тижні уряд уклав угоду, продовживши на чотири місяці терміну дії програми кредитування Греції в обмін на фінансові реформи.

Протести приурочені до ключового голосування в парламенті Німеччини - бундестазі - з питання про продовження Німеччиною кредитування Греції.

У вівторок Греція представила міжнародним кредиторам пакет економічних реформ, спрямованих на поліпшення економічної ситуації в країні.

Міністри фінансів країн єврозони схвалили план реформ, запропонований урядом Греції, і продовжили на чотири місяці термін дії поточного етапу програми кредитування Греції.

Новому уряду Греції довелося відмовитися від ідеї зупинити приватизацію, підвищити соціальні виплати і підняти мінімальну зарплату, як це було обіцяно в ході превиборной кампанії.

Серед основних заходів, які має вжити грецький уряд, - боротьба з корупцією та посилення податкової політики.