У школах Литви збираються ввести військову підготовку

У майбутньому навчальному році литовські школярі можуть почати вивчати військову справу в якості факультативного предмету

Про це заявив міністр освіти і науки Литви Дайнюс Павалькіс, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Росбалт.

"В області патріотичного виховання та громадянської освіти необхідно домогтися значних поліпшень", - заявив міністр. Павалькіс пояснив, що введення уроків військової справи є пропозицією робочої групи, рішення по якому поки не прийнято.

Відзначимо, що на тлі кризи в Україні власті трьох балтійських республік не раз заявляли про можливу агресію з боку Росії. Зокрема, Литва, Латвія і Естонія стурбовані польотами російських літаків над Балтійським морем.

25 лютого представник литовської армії знову заявив про те, що літаки НАТО змушені були піднятися в повітря для супроводу двох транспортних машин ВПС РФ, які здійснювали політ без польотного плану. Раніше міністр оборони Латвії Раймонд Вейоніс повідомляв, що протягом минулого року російські військові літаки перехоплювали більше 200 разів, тобто в чотири рази більше, ніж у звичайні роки.

При цьому літаки ВПС Росії не порушують повітряного простору країн. Однак польоти з вимкненими передавачами несуть загрозу цивільній авіації, вважають військові країн Балтії.