Якщо Савченко оголосить сухе голодування, то протягне лише дві доби, - адвокат

Сухе голодування, яке має намір оголосити незаконно ув'язнена у Росії українська льотчиця Надія Савченко, скоротить її життя до двох діб

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів адвокат Надії Савченко Микола Полозов.

"Зараз стан Надії такий, що сухе голодування - це вкрай ультимативна форма протесту, тому що в її стані сухе голодування означає скорочення її життя до декількох годин. Максимум - до 48 годин, після яких вона просто помре. І виводити з такою голодування - настільки проблематично, що вона може просто отримати інвалідність", - зазначив адвокат і висловив сподівання, що Савченко не вдасться до такої крайньої форми протесту. 

"Тому, я так розумію, що це зовсім крайня форма протесту, але я сподіваюся, що вона до неї не вдасться", - сказав Полозов.

Він наголосив, що захист готується до всіх можливих сценаріїв, але головне завдання - збереження життя Надії.

"Нам би дуже не хотілося, щоб цей сценарій стався. Ми готуємося практично до всіх можливих сценаріїв, але для нас головне завдання - збереження життя Надії. Ми докладемо всіх зусиль, щоб найгірший сценарій не відбувся", - підсумував Полозов.

Нагадаємо, раніше захист повідомив, що Савченко погрожує сухим голодуванням, якщо вона прийде до висновку, що її звернення лікарі не чують.

Надія Савченко оголосила голодування 15 грудня 2014 року. Увязнена льотчиця голодує на знак протесту проти її утримання за ґратами та російської агресії на Донбасі вже вже 77-й день.