Розслідувати вбивство Нємцова буде скандальний куратор справи Надії Савченко

Розслідуванням вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова займатиметься скандальний генерал Олександр Дриманов

Для розслідування вбивства Нємцова створена об'єднана слідча бригада, яку очолив нещодавно призначений начальник СКР РФ по Москві генерал Олександр Дриманов, повідомляє російське видання "Известия".

 Генерал Дриманов отримав скандальну популярність через його участь у розслідуванні декількох резонансних кримінальних справ. З червня минулого року він був в.о. начальника спеціального управління СКР з розслідування "злочинів", скоєних у південно-східних регіонах України, яке було створено за розпорядженням голови СКР. До цього у нього і його підлеглих вже був досвід у схожих справах. Так, Дриманов займався розслідуванням випадків "геноциду" з боку грузинських силовиків під час подій у Південній Осетії в 2008 році. Потерпілими значилися кілька тисяч осіб.

Саме Дриманов завершив розслідування і довів до суду так звану другу кримінальну справу проти екс-керівників компанії ЮКОС Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва по епізоду щодо розкрадання в 1998-2003 роках близько 350 млн т нафти на загальну суму 900 млрд рублів, а також легалізації грошей. У грудні 2010 року Хамовницький суд Москви визнав обох бізнесменів винними і засудив кожного до 14 років ув'язнення. Останнім часом Дриманов курував слідство у справі української льотчиці Надії Савченко.