У московській мерії не хочуть дозволяти траурну ходу пам'яті Немцова

Московська мерія відмовляється дозволити проведення траурної акції у зв'язку із вбивством російського опозиційного політика Бориса Нємцова

Керівник департаменту регіональної безпеки міста Москви Олексій Майоров заявив, що за законом не можна замість призначеного на неділю антикризового маршу проводити жалобну акцію, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".  

"Якщо організатори готові будуть якісь заходи пояснювати, вони офіційно повинні звернутися в уряд Москви. За законом сьогодні змінювати щось кардинально ми не можемо. Заявки подаються максимум за 15, мінімум за 10 днів. Остаточне завершується за законом за три дні. У всякому разі, якщо щось буде, це буде не в форматі тих заходів, які передбачені законом 54 законом ФЗ. Поки немає про що говорити", - сказав він, коментуючи намір організаторів мітингу, запланованого на 1 березня, провести замість нього хода пам'яті Бориса Нємцова.

Організатори антикризового маршу, запланованого на 1 березня в Мар'їно, вирішили скасувати його. Вони планують провести траурну акцію у зв'язку з убивством політика Бориса Нємцова. З цього приводу вони планують у суботу провести переговори з московською мерією.

Борис Нємцов був застрелений в ніч на суботу в центрі Москви на Великому Москворецькому мосту напроти Кремля. За даними офіційного представника СКР Володимира Маркіна, невідомі вистрілили опозиціонеру в спину не менше семи-восьми разів з машини.

За фактом вбивства порушено кримінальну справу. Слідчі розглядають в тому числі версію про замовне вбивство Нємцова.

Незадовго після вбивства Нємцова російська журналістка Ксенія Собчак повідомила, що опозиціонер планував оприлюднити доповідь про війну на Донбасі з доказами присутності на території України російських військових. 

Читайте також: Вбивство Нємцова. Що зміниться в головах росіян