Україна підписала меморандум про співпрацю з МВФ

Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та голова НБУ Валерія Гонтарева поставили свої підписи під меморандумом про співпрацю з Міжнародним валютним фондом

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду, передає Еспресо.TV з посиланням на урядовий портал.

"Вчора уряд схвалив меморандум з Міжнародним валютним фондом. Вчора Президент України, прем'єр-міністр, голова НБУ і міністр фінансів підписали відповідний меморандум", - сказав глава уряду.

За його словами, МВФ офіційно оприлюднить даний  меморандум.

"Це є план змін, який моніториться нашими західними партнерами. Ми виконували протягом 2014 року два таких меморандуми.  По пунктам кожна реформа, яка потребувалася для країни, була виконана. Саме тому МВФ розширив програму з Україною на 4 роки. Саме тому нам зараз вдалося домовитися з нашими західними партнерами про безпрецендентний обсяг фінансової підтримки для країни, яка знаходиться у стані війни", - сказав Яценюк.

Нагадаємо,  сьогодні Яценюк повідомив, що завтра уряд узгодить всі "технічні моменти" пакету реформаторських законів, щоб 2 березня він був розглянутий і проголосований на позачерговому засіданні парламенту.