Деканоідзе: В Грузії ще у 2008-му попереджали, що далі Путін нападе на Україну

В Грузії у 2008 році, після вторгнення Росії, закликали міжнародне співтовариство зреагувати на агресивну поведінку Путіна, бо наступною буде Україна

Про це в ефірі програми Еспресо.TV "Вечір з Миколою Княжицьким" сказала екс-міністр освіти Грузії Хатія Декануїдзе.

"До серпня 2008 року, коли росіяни почали бомбити грузинські села, ми дуже багато кричали, і в 2006-му і в 2007-му роках, що вони щось там готують і є виступи наших делегацій, президента Саакашвілі, що якщо вони нічого не зроблять, то буде в Грузії велика біда.

Так вийшло, що вони думали, що ми переоцінюємо ситуацію. Але всі побачили біду 2008 року. Росія, не дивлячись на міжнародний пресинг, напала на нас. Потім, після 2008-го Міша (Михайло Саакашвілі, екс-президент Грузії, - Ред.), наші колеги, МЗС, кричали, що після Грузії буде Україна. Якщо не відкрити очі, якщо не оцінювати людину (Володимира Путіна, - Ред.), яка абсолютно неадекватна, йому не місце в сучасному світі..." – сказала вона.

"Якщо міжнародне співтовариство не буде дуже жорстко реагувати на події в Україні, я думаю, що зло не зупиниться на Україні - там буде і східна Європа і країни Балтії. Країни Балтії, Польща також, добре це усвідомлюють", - наголосила Декануїдзе.