Денисенко: У Путіна можуть використати Гончаренка, щоб відвернути увагу росіян від вбивства Нємцова

Затриманого сьогодні в Москві народного депутата Олексія Гончаренка можуть використати, щоб відвернути увагу росіян від вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова

Таку думку висловив народний депутат Вадим Денисенко в ефірі Еспресо.TV.

"Інакше як "беспредел" це (затримання Гончаренка, - ред.) назвати не можна. Ми поки до кінця не розуміємо, що йому інкримінують. Ходить неприємна чутка, що йому інкримінують речі, пов'язані з подіями 2 травня минулого року в Одесі. Якщо це дійсно так, то ця ситуація яка виходить за межі будь-яких міжнародних прав. Однак якщо це правда, то реакція української сторони повинна бути миттєвою. Наскільки мені відомо, голова Верховної Ради підготував звернення, депутати також вирішують, що робити. Група депутатів вже сьогодні вилетить в Москву. Також ведеться робота по лінії МЗС", - розповів депутат.

Денисенко також зазначив, що порівнювати ситуацію Гончаренка із Савченко поки зарано.

"Поки рано говорити, я б поки не порівнював цю ситуацію із ситуацією, в якій опинилася Надія Савченко. Але якщо Гончаренку пред'являтимуть звинувачення в зв'язку з масовою загибеллю людей в Одесі в травні минулого року, то це буде виключно піар-хід російської влади, щоб відвернути увагу росіян від питання Бориса Нємцова і розповісти, що саме на марші пам'яті російського опозиціонера затримали українського депутата, який нібито пов'язаний з подіями 2 травня в Одесі", - сказав депутат.

"Це абсурд, але російська державність живе за законом піар машини і будь які піар-інструменти важать значно більше, ніж юридичні", - підсумував він.