ОБСЄ зафіксувала відведення колон важкого озброєння терористів

Місія ОБСЄ опублікувала звіт, в якому констатувала відведення шести колон важкого озброєння бойовиків "ДНР" і "ЛНР"

Про це йдеться у звіті місії, передає УНІАН.

"СММ зафіксувала переміщення чотирьох окремих колон т.зв. ДНР. У кожному випадку представники місії супроводжували бойовиків ДНР до місця, де були зосереджені попередньо складені колони", - йдеться у звіті місії.

Перша колона була зафіксована в 5 км від Донецька і складалася з п'яти РСЗВ "Град", одного БТР-80 і військових вантажівок і фургонів. У селищі Карло-Марксове бойовики відвели чотири системи "Град" і вантажівка. На околиці Донецька і в Новозар'ївка в колону увійшли по чотири установки "Град" і вантажівка.

Також на території підконтрольної бойовикам "ДНР" місія зафіксувала кілька танків і вантажівок без розпізнавальних знаків, які перевозили людей у ​​військовій формі. Крім того, поблизу Іловайська були зафіксовані 60 білих фургонів, з так званого "гумконвоя РФ".

За даними звіту, в "ЛНР" запропонували ОБСЄ проконтролювати відведення двох колон. «Перша, зустрінута місією у населеного пункту Брянка, складалася з одного БТР, чотирьох 122-мм самохідних гаубиць, п'яти систем« Град »і вантажівки. Інша колона, що складалася з п'яти 152-мм гаубиць, була зустрінута спостерігачами в 7 км на південь від центру Луганська », - розповіли в ОБСЄ.

Представники місії слідували за колонами до тих пір, поки вони не відійшли від лінії зіткнення. Місія планує оглядати майданчики, на яких розмістилася відведена техніка, щодня.

Нагадаємо, терористи "ДНР" та "ЛНР" також заявили про відведення останніх колон техніки від ліній вогню.