Південна Корея і США починають великомасштабні військові навчання

Республіка Корея і США починають у понеділок великомасштабні щорічні військові маневри Key Resolve і Foal Егле

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

Командно-штабні маневри Key Resolve проводяться за допомогою комп'ютерного моделювання і триватимуть до 13 березня. У них візьмуть участь близько 10 тис. південнокорейських і 8,6 тис. американських військовослужбовців. З останніх 6,7 тис. осіб перекидаються з військових баз США, розташованих за межами Республіки Корея.

Особливістю Key Resolve стане те, що керівну роль в них вперше зіграє комітет начальників штабів збройних сил Південної Кореї. 

"Разом з Кореєю і США в цих маневрах візьмуть участь представники п'яти країн-членів ООН - Австралії, Великобританії, Данії, Канади та Франції", - повідомив командувач об'єднаними збройними силами РК і США генерал Куртіс Скапаротті.

На Key Resolve і Foal Eagle також прибудуть представники комісії нейтральних країн щодо дотримання перемир'я в Кореї. Швеція і Швейцарія направили на маневри своїх спостерігачів. Їх представники повинні стежити, щоб у ході маневрів не були порушені угоди 1953 про перемир'я, що дозволили припинити Корейську війну 1950-53 років.

Foal Eagle триватимуть до 24 березня. У них візьмуть участь 200 тис. південнокорейських і 3,7 тис. американських військовослужбовців.

"Це реальні маневри за участю сухопутних військ, ВПС, ВМС і спецназу збройних сил союзників", - уточнило командування Збройних Сил США у Кореї.