Путіна хочуть наділити правом особисто вводити санкції

В Росії пропонують законопроект, що дає Володимиру Путіну право на прийняття будь-яких заходів економічного, політичного, інформаційного та іншого характеру щодо країн, які вводять односторонні санкції проти Росії

Про це ефірі "Російської служби новин" заявив член комітету з економічної політики в Раді Федерації Росії Євген Тарлов, повідомляє Еспресо.TV.

"Це необхідно, і це потрібно робити указами президента, а не рішеннями уряду. Жити весь час під дамокловим мечем, що тебе хтось внесе в список - ну вносите всіх нас в список, що вже там. Потрібно захищати свої права і дати всім зрозуміти, що ущемляти Росію і її посадових осіб та громадян ніхто не дозволить, тому нам необхідно надати президенту право оперативно реагувати на такі дії", - сказав Тарло.

Нагадаємо, що 25 лютого депутати від "Справедливої Росії" і депутат Дмитро Гудков внесли до Держдуми законопроект, в якому вони запропонували заборонити президентУ Росії і уряду самостійно приймати рішення про введення економічних санкцій. Автори вважають, що ця практика суперечить пункту 1 статті 34 Конституції, в якій йдеться про те, що "кожен громадянин має право на вільне використання своїх здібностей і майна для підприємницької діяльності".