У Москві до затриманого Гончаренка не пускають адвокатів

Адвокатів не пускають до затриманого в Москві українського депутата Олексія Гончаренка

Про заявив представник захисту Марк Фейгін, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

"Ми приїхали до ОВС. Нас відмовляються пускати до нього. Це є грубим порушенням закону, особливо якщо там вже йдуть слідчі дії", - сказав "Інтерфаксу" увечері в неділю Фейгін. За його словами, захист буде домагатися допуску до Гончаренка.

Раніше в неділю СК РФ повідомив, що депутат Верховної ради України Олексій Гончаренко затриманий в адміністративному порядку в Москві при проведенні жалобної ходи за непокору законним вимогам співробітників поліції. Він доставлений у відділення поліції.

"Олексій Гончаренко допитується у справі про злочини стосовно російського громадянина під час трагічних подій в Одесі", - повідомили в Слідком Росії.

У відомстві зазначили, що "слідчий Головного слідчого управління СК Росії, що розслідує кримінальну справу, порушену за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 30, ч. 1 ст. 105, п." З "ч. 2 ст. 117 КК РФ про замах на вбивство і катуванні громадянина Російської Федерації під час трагічних подій в Одесі 2 травня 2014, прибув у відділення поліції, де допитується Гончаренко за обставинами кримінальної справи ".

Джерело, знайоме з ситуацією раніше повідомив "Інтерфаксу", що Гончаренко може стати фігурантом порушеної в Росії кримінальної справи у зв'язку з подіями в Одесі 2 травня 2014.

Нагадаємо, сьогодні в Москві проходив марш пам'яті Нємцова. В ході заходу було затримано нардеп від фракції БПП Олексій Гончаренко. Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман запевнив, що українські дипломати роблять все можливе, щоб допомогти затриманому у Москві депутату Олексієві Гончаренку.

Консул України в Росії вже займається питання затриманого в Москві народного депутата від фракції "Блоку Петра Порошенка" Олексія Гончаренка.

У ніч на 28 лютого стало відомо про те, що в центрі Москви на Великому Замоськворецькому мосту, що поруч з Кремлем, був убитий опозиційний політик і громадський діяч Борис Нємцов. Нападники стріляли з проїздила мимо іномарки. Було зроблено близько 7-8 пострілів, чотири кулі увійшли в спину Нємцова.