У МВС Росії претензії Гончаренка назвали абсурдними

Претензії народного депутата України Олексія Гончаренка, які він висловив з приводу перебування в московському відділі поліції, в МВС Росії вважають абсурдними

Про це "Інтерфаксу" повідомили в прес-службі столичного главку МВС, повідомляє Еспресо.TV.

"У час, коли депутат очікував прибуття слідчого, він не висловлював ніяких вимоги або претензій, у тому числі і офіційно під відеозапис", - підкреслили в МВС.

"Однак після закінчення процесуальних дій, приїзду консула і повідомлення, що Гончаренко може покинути відділ поліції, на стандартний процесуальний питання 'чи має він претензії', депутат несподівано пред'явив сукупність абсурдних скарг, зокрема, про незаконне затримання та відмову в меддопомоги", - розповіли в поліції.

"Проте у розпорядженні московської поліції є відеозапис перебування даного громадянина у відділі поліції, яка об'єктивно доводить необгрунтованість висловлених ним претензій. Протягом всього перебування там Гончаренко скарг не пред'являв, претензій не висловлював, за меддопомогою не звертався, а по завершенні процесуальних дій більше не затримувався ", - розповіли в прес-службі.

Нагадаємо, Гончаренко був затриманий під час траурної ходи на пам'ять Бориса Нємцова, яка проходила сьогодні у центрі Москви. У слідчому комітеті РФ йому "шиють" кримінальну справу щодо подій в Одесі 2 травня минулого року. о 20:51 народний депутат Гончаренко повідомив, що відпустили з московського відділу поліції. В понеділок буде суд по адміністративному правопорушенню. Він уточнив, що судове засідання відбудеться у понеділок о 15 годині по Москві. Стаття передбачає штраф в 1000 рублів або 15 діб адмінарешту. 

Крім того, за словами Гончаренка, вже після затримання його били. Він просив викликати лікаря, однак це так і не було зроблено.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що звільнений український народний депутат Олексій Гончаренко вже перебуває на території посольства України в Росії.