Українське консульство у Москві вже займається питанням нардепа Гончаренка

Консул України в Росії вже займається питання затриманого в Москві народного депутата від фракції "Блоку Петра Порошенка" Олексія Гончаренка

Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє Еспресо.TV.

"Сьогодні з ранку ті, хто стежив за російськими новинами, в соцмережах зокрема, міг побачити, що активно розкручувалася теза про те, що він у Москві і що безпосередньо причетний до одеської трагедії 2 травня. Тобто нагнітались емоції з самого початку. У 14:54 я пропустив дзвінок від Олексія ... Ймовірно, в цей час його і затримали. Після цього я намагався до нього додзвонитися. Але телефон постійно скидають. В даний час консул знає, що трапилося, де, і займається питанням Олексія, щоб отримати доступ до нього, з'ясувати подробиці ситуації", - сказав він.

За його словами, інформації про те, доїхав чи консул до управління поліції, де міститься нардеп, немає.

Також Кулеба додав, що немає інформації про затримання ще яких-небудь громадян України в Москві.

Нагадаємо, сьогодні в Москві проходив марш пам'яті Нємцова. В ході заходу було затримано нардеп від фракції БПП Олексій Гончаренко. Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман запевнив, що українські дипломати роблять все можливе, щоб допомогти затриманому у Москві депутату Олексієві Гончаренку.

У ніч на 28 лютого стало відомо про те, що в центрі Москви на Великому Замоськворецком мосту, що поруч з Кремлем, був убитий опозиційний політик і громадський діяч Борис Нємцов. Нападники стріляли з проїздила мимо іномарки. Було зроблено близько 7-8 пострілів, чотири кулі увійшли в спину Нємцова.