Велика Британія заблокувала купівлю росіянами нафтових родовищ

Британська влада в черговий раз заблокувала угоду з придбання фондом LetterOne (контролюється російським бізнесменом Михайлом Фрідманом) нафтогазового підрозділу німецької компанії RWE

Про це повідомило в суботу міністерство енергетики та з проблем зміни клімату Сполученого Королівства, передає ТАСС.

За його даними, було розглянуто "пропоноване LetterOne придбання 12 газових і нафтових родовищ у Північному морі, що належать компанії RWE Dea".

"Міністр енергетики Едвард Дейві несе відповідальність за забезпечення безперебійного та безпечного освоєння нафтових запасів Великобританії, - зазначили у відомстві. - Враховуючи нормативні акти, Дейві висловив заклопотаність можливим ефектом санкцій, які в майбутньому можуть бути накладені на LetterOne і позначитися на подальшій експлуатації цих 12 родовищ".

"Компанії підготували пропозицію, покликані усунути підстави для цих побоювань, - додало міністерство -. Після ретельного їх розгляду було прийнято рішення, що пропозиції недостатні".

"При здійсненні угоди в її нинішньому вигляді він вимагатиме від компаній організувати продаж підходящої третій стороні".

Навесні минулого року представники LetterOne оголосили про підготовлюваний придбанні за 5,1 млрд євро компанії RWE Dea, яка займається видобутком нафти і газу на території 14-и країн світу. Уряд Німеччини в серпні 2014 схвалило угоду, проте уряд Великобританії в жовтні того ж року заблокувало її під приводом необхідності прояснити можливі наслідки для неї антиросійських санкцій Заходу.