Віце-президент ПАРЄ вимагає негайного звільнення народного депутата Гончаренка

Віце-президент ПАРЄ вимагає від російської влади негайного звільнення нардепа, делегата України в ПАРЄ Олексія Гончаренка

Про це написав у "Фейсбуці" віце-президент ПАРЄ, голова української делегації в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв, повідомляє Еспресо.TV

"Вимагаю від російської влади негайно звільнити народного депутата, делегата України в ПАРЄ Олексія Гончаренка. Вимагаю від імені всіх своїх колег як глава делегації і як віце-президент ПАРЄ", - заявив Ар'єв.

"Поліція Москви проігнорувала дипломатичний імунітет Гончаренка та продемонструвала повну неповагу до основних принципів міжнародного права. Подібна поведінка російської влади дає додаткові підстави для посилення санкцій проти делегації РФ в ПАРЄ", - додав він.

"Я звертаюся до Генсекретаря Ради Європи Турбьорн Янгланд і Президенту ПАРЄ Анн Брассер зробити все можливе для звільнення Гончаренка та Савченко, які незаконно та безпідставно арештовані у Москві", - додав він.

До затриманого нардепа Гончаренка приїхали "поговорити" слідчі

Наразі, слідчі СК РФ проводять бесіду з нардепом Верховної Ради Олександром Гончаренком, якого було затримано у Москві 1 березня. Гончаренко "допитується у справі про злочини відносно громадянина РФ під час трагедії в Одесі"

Нагадаємо, сьогодні в Москві проходив марш пам'яті Нємцова. В ході заходу було затримано нардеп від фракції БПП Олексій Гончаренко. Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман запевнив, що українські дипломати роблять все можливе, щоб допомогти затриманому у Москві депутату Олексієві Гончаренку.

Консул України в Росії вже займається питання затриманого в Москві народного депутата від фракції "Блоку Петра Порошенка" Олексія Гончаренка.

У ніч на 28 лютого стало відомо про те, що в центрі Москви на Великому Замоськворецком мосту, що поруч з Кремлем, був убитий опозиційний політик і громадський діяч Борис Нємцов. Нападники стріляли з проїздила мимо іномарки. Було зроблено близько 7-8 пострілів, чотири кулі увійшли в спину Нємцова.