Аваков: Суддею, який погрожував розстріляти даішника, займається прокуратура

Дозвіл на користування зброєю суддею Макарівського району, який п'яний погрожував даїшнику пістолетом, буде анульований, а сама зброя буде вилучена

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"Суддя Обремко, який прославився на всю країну вчора - "я п'яний їду акуратно додому і це нормально", який погрожував пістолетом міліціонеру-даїшнику - сьогодні клієнт прокуратури", - написав міністр. Він зауважив, що МВС не може вести розслідування проти судді, однак будуть вжиті заходи відповідно до компетенції правоохоронців.

"Зазначу три моменти:

1. Всім постовим готуємо інструкцію на подібні випадки. а) Якщо порушник, ким би він не був, наводить пістолет на співробітника міліції - стріляти на ураження. б) При наданні порушниками посвідчень, які гарантують недоторканність (судді, нардепи), - доставляти у відділення міліції - для встановлення особи й автентичності наданого посвідчення. За активної непокори - застосовувати наручники і доставляти примусово.

2. Як і раніше заявляю: співробітник патрульної міліції, ДАІ, який затримав за порушення суддю, народного депутата, міністра, прокурора, співробітника адміністрації президента та інших громадян, кого прийнято називати vip, отримуватимуть повний захист міністра внутрішніх справ, заохочення та грошову премію.

3. Щодо судді Обремко. Безсумнівно, прокуратура Києва дасть оцінку його діям. МВС же, діючи в межах своїх повноважень, відповідно до зафіксованих слідчим фактом неадекватного поводження зі зброєю прийняло рішення: анулювати дозвіл на користування зброєю у судді і вилучити зброю (4 "ствола") примусово", - повідомив Аваков.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері п'яний суддя Макарівського суду Києва погрожував співробітникові ДАІ його розстріляти і направив на нього пістолет.