Гончаренко: Московська поліція шукала в мене на руках мозоль від курка

Активіст Євромайдану, колишній голова Одеської облради, а нині народний депутат України Олексій Гончаренко розповів подробиці свого арешту під час траурного маршу в Москві

В ефірі Еспресо.TV Гончаренко повідомив, що прилетів у Москву, щоб особисто вшанувати пам`ять  російського опозиціонера Бориса Нємцова, з яким був знайомий. "Він був справжнім другом України і я прилетів до Москви, щоб попрощатися з ним і покласти квіти на місце, де його жорстоко вбили", - сказав нардеп.

За його словами, він вдягнув футболку з портретом Нємцова і написом "Герої не вмирають".

"Я так розумію саме це могло спонукати поліцію до того, щоб мене затримати. Ще до початку акції мене вихопили з натовпу четверо поліцейських у штатському, забрали до автозаку. Вони брутально себе поводили.  Я представився, показав паспорт, а вони сказали, що для МВС Росії це просто бумажка. Потім мене відвезли у відділок, лікаря, про якого я просив, вони мені не надали. Також не пускали до мене ані адвоката, ані консула", - розповів Гончаренко.

За його словами, поліцейські протримали його загалом 5 годин, його допитували десятки людей, одні з яких представлялися співробітниками ФСБ, інші не представлялись взагалі.

"Вони намагались змусити мене підписувати якісь бумажки, погрожували, що ніколи мене звідси не випустять і в наручники закують. Шукали в мене на руках навіть мозоль від курка. Це взагалі якась божевільна історія", - вважає нардеп.

Він повідомив, що у процес включилася українська дипломатія і особисто президент України, завдяки чому  через 5 годин допитів до нього допустити українського консула. Наразі Гончаренко перебуває в українському посольстві в Москві і чекає на суд.

"Яке рішення винесе суд, важко сказати. Все залежить від однієї людини, яке вона рішення прийме", - резюмував Гончаренко.

Нагадаємо, Гончаренко був затриманий під час траурної ходи на пам'ять Бориса Нємцова, яка проходила сьогодні у центрі Москви.

Пізніше так званий співголова організації "Народное движение Новороссии" Костянтин Долгов написав у "Фейсбуці", що Гончаренка затримали в Москві за його доносом. Згодом депутата відпустили, сьогодні відбудеться суд щодо адміністративного правопорушення.