Новому фігуранту "болотної справи" пред'явили звинувачення

Слідство пред'явило звинувачення 24-річному Івану Непомнящих - новому фігуранту кримінальної справи про заворушення на Болотній площі 6 травня 2012 року в Москві

"Нашому підзахисному пред'явили обвинувачення за частиною 2 статті 212 КК РФ (участь у масових заворушеннях – ред.) і частини 1 статті 31 КК РФ (застосування насильства до представників влади – ред.)", - повідомив адвокат Непомнящих  Дмитро Дінзе, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс".

За його словами, Непомнящих свою провину не визнає.

"Ми утрималися від думки з приводу звинувачення, скориставшись 51-ю статтею Конституції (вона дозволяє не свідчити проти себе – ред.)", - сказав адвокат.

Про затримання 24-річного Івана Непомнящих по "болотній справі" стало відомо 26 лютого. Того ж дня суд відправив його під домашній арешт до 6 квітня. У Слідчому комітеті Росії повідомили, що 6 травня 2012 року на Болотній площі Непомнящих кілька разів ударив поліцейських руками і парасолькою. За даними слідства, чоловіка впізнали очевидці, а крім того, його дії відображені на відео.

Непомнящих став 30-м фігурантом справи про заворушення на Болотній площі 6 травня 2012 року, повідомили в СКР.

6 травня 2012 узгоджена з московською владою акція опозиції на Болотній площі переросла в зіткнення демонстрантів з поліцією. В результаті було затримано більше 400 осіб. Того ж дня було порушено кримінальну справу за ст. 212 ("Заклики до масових заворушень") і ст. 318 КК РФ ("Застосування насильства відносно представника влади").