ОБСЄ поки не може перевірити, куди сторони відводять важке озброєння

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може забезпечити перевірку відведення бойовиками важких озброєнь із лінії зіткнення

Про це йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ на офіційні сторінці місії у "Фейсбуці", передає Еспресо.TV.

"СММ ОБСЄ контролює переміщення важкої зброї з лінії зіткнення у встановлені терміни виведення. Незважаючи на те, що ми стежимо і спостерігаємо за виведенням важкого озброєння, ми ще не в змозі забезпечити перевірку відведення", - сказано в повідомленні.

У СММ заявили, що для підтвердження відведення озброєнь їм необхідна базова інформація: де озброєння базується наразі, якими маршрутами воно буде виведене і в яких місцях буде зосереджене (зберігатися).

"Для того, щоб спеціальна моніторингова місія могла підтвердити виведення озброєння, ми повинні мати базову інформацію, де на даний час розташоване озброєння, якими шляхами воно буде відведене та в якому місці це озброєння у підсумку буде розташоване", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ватажок свердловських терористів вигнав моніторингову місію спостерігачів ОБСЄ з одного з районів Луганської області.

Також у штабі Маріуполя заявили, що бойовики не виконують домовленості щодо відводу важкого озброєння від лінії розмежування в зоні антитерористичної операції.