Рада ухвалила зміни до закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування"

Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому зміни до закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці)"

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

"За" проголосували 270 народних депутатів.

Як йдеться у пояснювальній записці, "законопроектом пропонується запровадити коефіцієнт 0,4 до розміру єдиного внеску у 2015 році, та коефіцієнт 0,6 до розміру єдиного внеску у 2016 році. Таким чином роботодавець отримає змогу легально сплачувати заробітну плату, винагороду за цивільно-правовими договорами, оплату допомоги по тимчасовій непрацездатності та допомоги у зв’язку з вагітністю та пологам.

Важливо наголосити, що законопроект покликаний легалізувати доходи платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а не на створення пільги. Лібералізація режиму для всіх необхідна, і запланована на 2016 рік, коли розмір єдиного внеску зменшиться із застосуванням коефіцієнту 0,6.

Законопроект не має на меті дати можливість суттєво зекономити на фонді оплати праці, натомість, він створений для того, щоб у роботодавців з’явилась можливість забезпечити своїм працівникам гідні умови праці: адже офіційна гідна зарплата це і соціальне забезпечення (лікарняні, відпускні), і можливість засвідчити фінансовий стан для закордонних поїздок, отримання банківських кредитів, і т. ін., але насамперед, офіційна гідна зарплата це запорука нормального, спокійного і благополучного життя як для роботодавця, так і для працівника".