Саакашвілі: Рішення про надання Україні американської зброї майже "на виході"

Рішення про надання Сполученими Штатами Америки оборонного озброєння Україні готове на 99%

Про це заявив позаштатний радник Президента України, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, передає Еспресо.TV з посиланням на "РБК-Україна".

" Зараз, практично, це рішення  (про надання озброєння, - ред.) на 99 відсотків підготовлено. Коли буде останній, самий значний відсоток я не знаю, сподіваюся - протягом найближчого часу, тому що часу в України дуже мало", - заявив Саакашвілі.

За його словами, отримання Україною оборонної зброї "буде потужним сигналом для того, щоб врятувати тисячі і тисячі людських життів".

"Зупинити подальшу російську агресію, ми всі знаємо, що Путін спробує зараз не тільки Маріуполь, але і весь південний фланг захопити, потім він спробує звалити уряд у Києві. Українській державі треба оборонятися і захищати свою безпеку", - підкреслив грузинський екс-президент.

Нагадаємо, 25 лютого  керівник Дорадчої міжнародної ради реформ в Україні, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі перебував з візитом у США та обговорював з американськими посадовцями питання щодо надання Україні зброї.

За результатами зустрічей у Сенаті США заявили, що підтримують рішення про  надання Україні допомоги для захисту кордонів.