Суду не буде через гігантоманію фейкової судової системи Росії, - Савченко

Сестра Надії Савченко Віра впевнена, що до суду над українською бранкою не дійде

Про це вона повідомила у ефірі Еспресо.TV.

"Суду по справі Савченко бути не може – немає жодної справи Савченко. Є от "производство дела" по веденню там незаконної війни чи незаконними методами. Воно нараховує 40 томів по 400 сторінок кожен. Надіна – це 360 сторіночок від цих 40-томників. У справі опитано 90 000 людей. 17 000 з яких потерпілі, кожен з них може і має право ознайомитися зі справою – це з сорока томами по 400 сторінок", - наголосила Віра Савченко.

"Це коли буде суд? Вона не дійде до суду. Росія щось з гігантоманією розмахнулася дуже в своїй фейковій судовій системі. Тому я думаю, що до суду не дійде", - зауважила вона.

Сестра Надії впевнена, що боротьба Савченко - це український тест на соборність.

"Нам важливо всім світом слідкувати за цією справою, бо Савченко – це не приватна справа. Те, що відбувається з Надією, – це український тест на соборність. Наскільки ми всі за одного і один за всіх. Я думаю, що ми його пройдемо успішно і кінець в нас буде у всіх щасливий", - сказала Віра Савченко.

Крім того, в ефірі Еспресо.TV вона повідомила, що Надія Савченко розраховує протриматися до ваги 40 кг.

Раніше повідомлялося, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська знову просить голову Слідчого комітету Росії зважити на погіршення стану здоров'я Надії Савченко і змінити запобіжний захід українській льотчиці.

Нагадаємо, Надія Савченко голодує вже 80-ий день, протестуючи проти її незаконного утримання у в'язниці російською владою.

Сьогодні народні депутати ухвалили звернення до Савченко із закликом припинити голодування.