У Росії через борги закривається музей ГУЛАГу

Російська автономна некомерційна організація "Меморіальний центр історії політичних репресій "Перм-36" заявила про припинення діяльності та початок процедури самоліквідації

Як ідеться у заяві організації, усі спроби переговорів з адміністрацією Пермського краю про збереження музею ГУЛАГу, "як справжнього музею історії політичних репресій в СРСР і як унікального історичного пам'ятника, виявилися безрезультатними", передає Еспресо.TV з посиланням на "ВВС".

Понад рік музей був під загрозою закриття через конфлікт із владою, який розпочався після того, як крайовий уряд перестав сплачувати рахунки установи, накопичивши комунальну заборгованість.

Навесні минулого року музею через борги припинили подавати воду та електрику. У травні 2014-го звільнили директорку "Пермі-36" Тетяну Курсину.

Музей "Перм-36" створили у 1992 році у приміщеннях колишньої радянської колонії. Власником музейного комплексу і землі є держава, яка виділяла гроші на оплату комунальних послуг та ремонт приміщень. Музейні експонати належать АНО "Перм-36" і фізичним особам, які раніше передавали їх музею для експонування.