Савченко обіцяє зупинити голодування, якщо їй стане завсім жахливо, - Фейгін

Надія Савченко пообіцяла, що коли їй стане зовсім жахливо, вона послухається і зупиниться

Про це написав у "Твіттері" один з адвокатів Надії Савченко Марк Фейгін, повідомляє Еспресо.TV.

Щодо голодування "вона сказала протримається й обіцяє пам'ятати, що українці і росіяни її закликають не вмирати", зазначив адвокат.

"Так чи інакше, я домігся від неї слова, що коли стане зовсім жахливо, вона послухається і зупиниться. Так вона сказала...", - додав Фейгін.

Нагадаємо, голодування Надії Савченко триває вже понад 80 днів. Український омбудсмен Валерія Лутковська закликала російських слідчих замінити її арешт на інший запобіжний захід через погіршення її самопочуття.

У Росії українську льотчицю та народного депутата України Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року Надію Савченко взяли під варту після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.
За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до загибелі журналістів. Також Савченко звинувачують у незаконному перетині кордону. Сама вона всі звинувачення відкидає й голодує уже понад 70 днів у знак протесту.
10 лютого Басманний суд Москви продовжив арешт Надії Савченко до 13 травня.

Президент України Петро Порошенко присвоїв 33-річнй Надії Савченко звання "Герой України".

Сьогодні адвокат Фейгін оприлюднив листа Савченко, в якому вона подякувала учасникам акції, яка відбулася 1 березня, і заявила, що не помре, доки не вдасться зламати стіни Кремля.