МЗС: Терористи зірвали строки виконання мінських домовленостей

Терміни виконання мінських домовленостей зірвані, і не з вини української сторони

Про це сьогодні на брифінгу заявив речник МЗС Євген Перебийніс, коментуючи інформацію про те, що досі повністю не виконані навіть перші два пункти - про припинення вогню і відведення важкого озброєння, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

"Терміни виконання перших пунктів мінських домовленостей зірвані, і зірвані не українською стороною. Ми демонстрували готовність невідкладно виконувати взяті на себе зобов'язання, в тому числі і по терміновому припиненню вогню. Як ви знаєте, зовсім недавно вдалося досягти припинення вогню, і то не остаточно, тому що порушення тривають", - сказав він.

За словами речника МЗС, подальша стратегія української сторони полягає в тому, щоб повною мірою виконувати всі основні пункти плану.

"У першу чергу необхідно зберегти режим припинення вогню і завершити повністю відведення важкого озброєння, який, хоч і почався, на жаль, супроводжується з боку Росії і бойовиків цілим рядом порушень. Також серед пріоритетів стоїть питання про обмін полоненими у форматі "всі на всіх " , це наша принципова позиція. Це завдання теж чітко прописано в комплексі заходів, як і чіткі терміни виконання цих домовленостей", - сказав Перебийніс.

Раніше в штабі АТО повідомили, що Україна поверне важке озброєння на передову, як тільки противник почне наступальну операцію.