Парламент має якомога швидше арештувати суддів, бо втечуть, - Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що Верховна Рада має якомога швидше ухвалити рішення про арешт суддів Печерського суду Вовка, Царевич та Кицюка

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу "Народного фронту".

"Верховна Рада має невідкладно дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич, - які судили автомайданівців, а також судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка, який п’яним погрожував зброєю співробітникам ДАІ", - заявив Антон Геращенко.

"На сьогодні, тобто до тих пір, поки до них не застосована міра запобіжного заходу, вони можуть вільно пересуватися Україною. Згідно з Конституцією та законами на цей момент ці судді є недоторканними, тому їм не оголошена підозра. І якщо їм зараз заборонити виїзд за кордон, це буде незаконно, тому треба якнайшвидше давати згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності", - наголосив Геращенко. 

Народний депутат зазначив, що тільки після згоди парламенту можна буде оголосити цим суддям підозру у скоєнні злочину та подати до суду запит на обрання їм запобіжного заходу. 

"Це ті судді, які без жодних документів судили хлопців з "Автомайдану", забирали у них права. Тобто суддів не цікавило, чи скоїли вони злочини, чи ні, і виносили тоді рішення на  догоду Банковій, тому вони повинні відповісти за те, що є", - наголосив він. 

Зазначимо, що сьогодні у Раді зареєстрували постанови про арешт суддів Царевич, Вовка та Кицюка.

Нагадаємо, що раніше голова Верховного Суду України дав згоду на арешт суддів Вовка, Кицюка та Царевич.

12 лютого Генпрокуратура попросила Верховну Раду дозволити заарештувати трьох суддів Печерського райсуду Києва - Оксану Царевич, Віктора Кицюка та Сергія Вовка.

ГПУ також ініціювала перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України відсторонення зазначених суддів із займаних посад.

Крім того судді Печерського районного суду Києва Сергію Вовку оголошено підозру у винесенні завідомо неправосудного рішення.

У четвер, 26 лютого ГПУ проводив обшук в Печерскому суді у зв'язку з розслідуванням винесення завідомо неправосудних рішень суддями Оксаною Царевич і Віктором Кицюком.

Крім того, напередодні п'яний суддя "гасав" по зустрічній і погрожував застрелити даішника.