Польські кінематографісти закликали звільнити Сенцова

Представники польського кінематографу закликали російську владу звільнити ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова

Це відбулося під час вручення у Варшаві нагород польської кіноакадемії Orły, пише Gazeta Wyborcza. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на zaxid.net.

"Під час вручення нагород польського кінематографу Польська кіноакадемія розпочала нову акцію щодо звільнення Олега Сенцова. президент кіноакадемії Даріуш Яблонський закликав усіх проявити солідарність із ним", - йдеться у газеті.

Композитор та співачка українського походження Олена Леоненко розповіла історію незаконного ув'язнення режисера. Разом із Даріушом Яблонським попросили присутніх підняти картки з написом Jestem Oleg Sencow.

Нагадаємо, Олега Сенцова ФСБ звинувачує у підготовці терактів. У квітні має розпочатися судовий процес. Українська влада, кінематографісти усього світу вимагають від Росії негайного звільнення Олега Сенцова. Зокрема лист на підтримку режисера підписав польський кінокласик Анджей Вайда.