Ахметов через борги знеструмить ЦВК і Київську ОДА

"Київенерго" має намір відключити від електроенергії обласне комунальне підприємство, в приміщеннях якого знаходяться Центрвиборчком України і Київська обласна держадміністрація

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу ПАТ "Київенерго". 

ПАТ "Київенерго" змушене в березні 2015 року припинити електропостачання комунальному підприємству "Київська обласна рада "Управління споруд" через значну заборгованість, яка станом на 1 березня 2015 складає 1,7 млн. гривень", - йдеться у повідомленні.

Заборгованість цим КП було накопичено за період з лютого 2014 по лютий 2015 року. Середньорічне місячне споживання електроенергії підприємством становить 275 тис. грн, в опалювальний період - 350 тис. грн.

Протягом року "Київенерго" застосувало всі можливі заходи, щоб запобігти відключенню підприємства від електроенергії: відстрочка відключень, реструктуризація боргу тощо. Зокрема, було укладено три графіка реструктуризації заборгованості КП, а виконаний лише перший.

Комунальне підприємство «Київська обласна рада "Управління споруд" розташоване за адресою пл. Л. Українки, 1. Серед орендарів приміщень КП - ЦВК, Київська обласна державна адміністрація та Київська обласна рада.

У «Київенерго" повідомили, що здійснюють відключення тільки в рамках чинного законодавства і в рамках Правил користування електричною енергією (ПКЕЕ).

"Одне з основних завдань ПАТ "Київенерго" - забезпечення повних розрахунків за покупну електроенергію, що практично неможливо через системні неплатежі деяких категорій споживачів. Так, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, заборгованість споживачів столиці за електроенергію станом на 1 січня 2015 р збільшилася на 20%, або на 116 960 000 грн і сумарно становить 711 970 000 грн. Зокрема, заборгованість за електроенергію підприємств і організацій, які фінансуються з державного, міського та місцевих бюджетів, перевищує 530 млн грн", - відзначили у прес-службі.

На підприємстві наголосили, що у ситуації гострої енергетичної кризи і посилення платіжної дисципліни по закупкам енергоносіїв Компанія не може допустити такі масштаби збільшення дебіторської заборгованості, ставлячи під загрозу електропостачання киян.