Росія розпочинає в Україні проект "новая русская весна"

Сепаратистські соціальні медіа розпочали підготовку до нового етапу кампанії "русская весна"

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів народний депутат Андрій Левус, передає Еспресо.TV.

Він відзначив, що головний антиукраїнський ресурс - група "Антимайдан" в соцмережі "ВКонтакте" (500 тис) анонсував активну фазу операції, яка розпочнеться уже через кілька тижнів. Хештег #новаявесна оголошено, як ключовий інформаційно-координаційний орієнтир. Він уже шириться соцмережами.

"Територія на якій діятиме проект - Харків, Одеса, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв. Головна ціль - дестабілізація ситуації в Україні та формування "Новоросії" на всьому Південному Сході України.

Ініціатори "новойвесны" зазначають, що діяти відкрито уже не можуть, тому задіють нові форми та гасла для проекту. Мова, очевидно, йде і про теракти, і про соціальні бунти. Все це має на меті стати прикриттям для "зелених чоловічків", роль яких відіграватимуть бойовики ДНР/ЛНР родом зі згаданих областей.

Ускладнює, ситуацію масовий вихід на волю сепаратистів та терористів Південного Сходу у наслідок обміну полоненими. Окрім цього, ймовірно, "новаявесна" буде проходити в поєднанні з черговим загостренням на східному фронті", - написав депутат.

"Перші паростки "новойвесны" - кривавий теракт в Харкові, кампанія "Порто - франко" в Одесі, провокації - псевдопротести в Києві", - наголосив Левус.

Він нагадав, що минулого року спецслужби Росії задіяли для "русской весни" свої агентурні мережі та проросійські структури. Соціальні мережі відіграли не останню роль в проекті. Хештег #русскаявесна став повноцінним центром концептуального управління та обміну інформації для сепаратистів.

"Рік тому СБУ, МВС і патріотична громадськість дали відсіч сепаратистам і зупинили кремлівську спецоперацію у всіх областях, крім Донбасу. Цього року перед нами нові виклики. Якщо будемо пильними та єдиними – переможемо", - відзначив Левус.

Він також додав, що СБУ блокує доступ до терористичних ресурсів, а також повідомив, що структури Самооборони Майдану відновили патрулювання міст Південного Сходу.