Савченко треба негайно звільняти з СІЗО, інакше буде пізно, - адвокат

Українську льотчицю та народного депутата Надію Савченко потрібно негайно звільняти з СІЗО, інакше буде пізно

На цьому наголосив адвокат Савченко Микола Полозов, коментуючи у своєму "Твіттері" сьогоднішню заяву представника Федеральної служби виконання покарань Росії щодо можливого переведення Савченко у цивільну лікарню, передає Еспресо.TV.

"Так враження, що ФСВП хоче протримати у себе Савченко до упору, а потім відправити вмирати в цивільну лікарню, мовляв - не у нас", - написав Полозов.

Він нагадав, що сьогодні 81 день голодування Героя України, народного депутата, делегата ПАРЄ, військовополоненої і політв'язня  Надії Савченко.

Заявив ро необхідність негайно відпустити з СІЗО Савченко і речник МЗС Євген Перебийніс сьогодні під час брифінгу.

Посилаючись на слова адвокатів Савченко, Перебийніс відзначив, що в неї почалися серйозні проблеми з  жовчним міхуром і шлунком.

"Вона продовжує вживати лише  чай і воду, не зважаючи на прохання консула Надія відмовилась  припинити  голодування, яке триває вже 81 день. Сьогодні мова йде не лише  про звільнення Надії, а вже про її порятунок", - сказав речник МЗС.

Він наголосив, що відповідальність за можливу смерть Надії Савченко лежатиме виключно на Росії.

"Механізми звільнення і її  порятунку існують, керівництву Росії про них  відомо. Потрібно лише бажання і воля. Рахунок йде на години", - наголосив Перебийніс.

Нагадаємо, як повідомили сьогодні  у Федеральній служби виконання покарань Росії Надію Савченко можуть перевести в звичайну лікарню, якщо ситуація з її здоров'ям погіршиться.

"Як тільки ми відчуємо, що ситуація набуває якихось серйозних ускладнення, ми будемо просити, щоб цивільні медичні установи прийняли її і надалі проводили роботу з нею", - сказав представник відомства.

Він також запевнив, що стан Савченко "стабільний" і "ніяких патологічних змін у стані здоров'я немає, вага стабільна, показники різні стабільні і не випадають з ряду допустимих".