Президент ПАРЄ закликала звільнити Надію Савченко

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Анн Брассер закликала Росію звільнити українську льотчицю, народного депутата, Героя України та делегата в ПАРЄ Надію Савченко

Про це йдеться в повідомлені прес-служби ПАРЄ, - передає Еспресо.TV

"Якщо не з якоїсь іншої причини, то хоча б з гуманних спонукань російська влада повинна врятувати життя Савченко. На цьому тижні ми святкуємо в Страсбурзі 25-річчя Європейського комітету з попередження тортур (ЄКПТ). Я не можу придумати більш відповідного вкладу російських властей, ніж звільнення із співчуття до Савченко ", - заявила Брассер.

Нагадаємо, голодування української льотчиці триває 81 день, і Савченко не збирається його припиняти, поки суд не змінить їй запобіжний захід.

Як повідомили сьогодні  у Федеральній служби виконання покарань Росії Надію Савченко можуть перевести в звичайну лікарню, якщо ситуація з її здоров'ям погіршиться.

"Як тільки ми відчуємо, що ситуація набуває якихось серйозних ускладнення, ми будемо просити, щоб цивільні медичні установи прийняли її і надалі проводили роботу з нею", - сказав представник відомства.

"Савченко треба негайно звільняти з СІЗО, інакше буде пізно", - сказав сьогодні її адвокат Микола Полозов.