Терористи остаточно розбомбили школу у Троїцькому

У селі Троїцьке Луганської області терористи вдруге за останні місяці обстріляли загальноосвітню школу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу губернатора Луганської області Геннадія Москаля.

За його даними, школа була пошкоджена бойовиками три місяці тому. Силами обласної влади та волонтерів вдалося оперативно здійснити ремонт, після чого школярі відновили навчання.

"Однак з активізацією бойових дій на Дебальцівському плацдармі Троїцьке знову потрапило під обстріли зі зброї різного виду, включаючи артилерію, "Гради", міномети й танки. На околицях періодично спалахували ближні бої зі спробами бойовиків штурмом зайняти село", - розповів очільник Луганської ОДА.

У зв’язку з цим, було вирішено евакуювати  мирних мешканців та дітей  в безпечну місцевість.

За даними Москаля,  в результаті обстрілів терористів у селі фактично знищена енергетична система й пошкоджені багато соціальних об’єктів, в тому  числі загальноосвітня школа.

"Незважаючи на те, що в радіусі кількох кілометрів не дислокувалися українські військові, ця місцевість постійно обстрілювалася, а в будівлю школи неодноразово влучали снаряди. Тут не вціліло жодного вікна, перебиті перекриття в навчальному корпусі та спортзалі (плити обвалилися на підлогу), розбитий дах", - поінформував губернатор Луганщини.

Він зазначив, що зважаючи на масштаби руйнувань, відновити навчання в школі не вдасться.

Для ремонту школи потрібні значні вкладення, які не передбачені бюджетом.

"Тому ми шукаємо меценатів, у тому числі за кордоном, які допомогли б дітям, що натерпілися від війни, знову сісти за навчальні парти", - сказав Москаль.

Нагадаємо, вчора Москаль повідомляв, що внаслідок обстрілів терористів  у Троїцькому зруйнувано кам'яну православну церкву ХІХ сторіччя.