У Дніпропетровську зустріли українських військових, які повернулися із реабілітації з Литви

У міжнародному аеропорті "Дніпропетровськ" зустріли трьох поранених у зоні антитерористичної операції українських бійців, які повернулись із лікування з Литви

Привітати бійців із одужанням та поверненням додому зібрались представники Дніпропетровської облдержадміністрації та Консульства Литви у Дніпропетровську, медики, журналісти, передає Еспресо.TV з посиланням на "Радіо Свобода".

Усі троє бійців – військовослужбовці 54-ї, 93-ї та 95-ї бригад – пройшли курс реабілітації на базі Військового реабілітаційного центру в місті Друскінінкай. Двоє з них через стан здоров’я були доправлені до Литви спецавіарейсами з Дніпропетровська. Повернулись на Батьківщину всі троє військових звичайним рейсом.

Як розповів один із військовослужбовців, боєць із позивним "Унтер", який зазнав осколкових поранень під час виходу з "Іловайського котла" і побував у полоні озброєних сепаратистів, він від’їздив до Литви на милицях, повернувся "на своїх двох".

"Там усі за Україну, розуміють нас, підтримують, готові надати допомогу. Все було на найвищому рівні. Готові до бою. Хочемо до хлопців повернутись, відстоювати далі незалежність України", – сказав боєць.

Бійці, які повернулися з Литви додому, говорили про значне поліпшення самопочуття. Вони показали пам’ятні відзнаки, якими їх нагородив уряд Литви, дякували литовським медикам та волонтерам.

За даними медиків, курс реабілітації кожного з бійців тривав від 21 дня. Усі витрати взяла на себе литовська сторона.

Разом із бійцями на Дніпропетровщину прилетіла лікар Військового реабілітаційного центру з Друскінінкая Даля Юодінене. Як повідомила вона в аеропорті, головна мета її візиту – відібрати та забрати на реабілітацію до Литви ще кількох потерпілих у зоні АТО військових.

За даними Дніпропетровської облдержадміністрації, загалом країни Євросоюзу прийняли на лікування та оздоровлення вже понад 100 українських бійців із Дніпропетровщини. Зокрема, Литва, за домовленістю, цього року планує організувати лікування та реабілітацію ще близько півсотні українських солдатів.