У Москві прощаються з Борисом Нємцовим (ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ)

Сьогодні у Сахаровському центрі в Москві почалася церемонія прощання з російським опозиційним політиком Борисом Нємцовим, якого вбили в ніч з 27 на 28 лютого

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РІА "Новости".

Попрощатися з Нємцовим прийшли його близькі, друзі та соратники.

Також на  церемонію прощання прийшли віце-прем'єр Аркадій Дворкович, керівник апарату уряду Сергій Приходько, міністр сільського господарства Микола Федоров, прес-секретар прем'єр-міністра Наталія Тімакова, начальник урядового департаменту підготовки публічних виступів Марина Волкова, екс-глава ЦБ Сергій Дубінін, посол США в Росії Джон Теффт, глава "Росатому" Сергій Кирієнко та інші.

Згодом на церемонію прощання прибули вдова першого президента Росії Наїна Єльцина разом з дочкою, засновник партії "Громадянська платформа" Михайло Прохоров, опозиціонер Олег Мітволь, соратниця Нємцова Ірина Хакамада, губернатор Кіровської області Микита Бєлих та інші.

Черга біля входу в Сахаровский центр розтягнулася на кілька сотень метрів. Всіх людей, які хочуть попрощатися із загиблим, перевіряють за допомогою рамки металошукача.

За даними російських ЗМІ, церемонія прощання триватиме до двох годин дня. О 15:30 Нємцова поховають на Троєкуровському кладовищі.

Увійти в Сахаровський центр встигли не всі бажаючі, і ті, хто не встиг попрощатися, передавали квіти через людей, що йдуть попереду. Коли з будівлі Сахаровського центру винесли труну з тілом Нємцова, люди почали скандувати "Росія буде вільною" і "Герої не вмирають".

Попрощатися з Нємцовим прийшли кілька тисяч людей, черга в підсумку розтягнулася майже на кілометр - від Сахаровського центру до станції метро "Чкаловська". Серед тих, що прийшли були опозиційні політики, колишні і нинішні члени уряду, бізнесмени, громадські діячі. На церемонії були присутні соратники Нємцова по РПР-Парнас Ілля Яшин і Михайло Касьянов.

Фото Reuters

Фото: AFP

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв і віце-прем'єри відмовилися їхати на похорони Бориса Нємцова.