Український художник створив серію робіт про "УКРОП"

Митець з Дніпропетровська презентував картини, на яких головним героєм є "УКРОП"

Дніпропетровський художник і майстер декоративно-прикладного мистецтва Андрій Пушкарьов створив серію робіт, на яких зобразив новий український символ – "УКРОП", пише Радіо Свобода.

За його словами, рослина, яка наразі стала символом українського патріотизму, незламності, стійкості, надихнула його на створення живописного циклу "Ліки свого народу".

"Кріп ("укроп") – це сучасний і дуже могутній символ, який я не випадково заклав в основу циклу своїх робіт під назвою "Ліки свого народу". Всього в цикл входить 5 робіт, які виконані на дуже незвичному золотому картоні. Я використовував іконописні кольори – червоний, зелений, пурпуровий. До створення цих робіт мене спонукали останні трагічні події в державі", – розповів автор.

Він повідомив, що на Великдень ці та інші його роботи будуть представлені на персональній виставці у львівському Національному музеї імені Шептицького, після цього вони побувають ще у кількох українських музеях, а потім відправляться "підкорювати галереї Польщі та Білорусі".

"Я вибрав ці країни не випадково, оскільки саме їхні жителі найбільше підтримують багатостраждальну Україну в ці непрості часи", – сказав художник.