До Сочі ніхто не приїде на чемпіонат світу з авіагонок через непомірні ціни, виставлені росіянами

Російський етап Red Bull Air Race - відомої в усьому світі пілотажної гонки, запланований на кінець травня в Сочі, скасовано

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "ТАСС".

"Враховуючи сьогоднішню ситуацію на валютному ринку, необхідні витрати на Red Bull Air Racе не дозволяють сформувати доступні продукти і запропонувати гостям квитки на захід за розумною ціною", - сказав представник організаторів.

Угоду про проведення етапу Red Bull Air Race з адміністрацією Краснодарського краю було укладено у вересні 2014 року в рамках щорічного інвестфоруму. Планувалося, що злітної майданчиком для легкомоторних літаків стане траса "Сочі Автодрому".

"Нині ведуться переговори з іншими командами про їхню участь в авіашоу. Воно може відбутися, як і планувалося раніше, навесні", - кажуть у прес-службі "Сочі Автодрому".

Red Bull Air Race - міжнародний чемпіонат з авіагонок, в якому кращі пілоти легкомоторних літаків змагаються у швидкості та майстерності проходження спеціальної низьковисотної траси, позначеної надувними пілонами. Фігури вищого пілотажу виконуються на швидкості до 400 км/год.