Два американські футболісти заповіли свій мозок для медичних досліджень

Гравець клубу НФЛ (Національна футбольна ліга) "Нью-Йорк Джайнтс" Стів Уезерфорд і колишній гравець "Сіетл Сіхоукс" Сіні Райс заявили, що заповіли свої мізки для медичних досліджень після їхньої смерті

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BBC.

"Існує безліч проблем, які виникають через черепно-мозкових травм, і йдеться не тільки про професійних спортсменів. Це стосується всіх. Багато моїх партнерів по команді і просто близькі друзі зазнавали струс і депресію, яка приходить разом з травмою", - заявив Уезерфорд.

"На жаль, я був недостатньо обізнаний про те, до чого можуть призвести струсу мозку. Дослідження лікарями мозку може принести суттєву допомогу і, можливо, запобіжить деякі проблеми", - заявив Райс, який завершив кар'єру у віці 27 років через струси, яких, за підрахунками самого гравця, було близько 15 - 20.

Зазначимо, наразі суд Філадельфії розглядає позов, в якому понад чотири тисячі колишніх гравців НФЛ звинувачують лігу в приховуванні інформації про небезпеку струсів черепно-мозкових травм, зазнаних ними за час кар'єри. Очікується, що сторонам вдасться укласти угоду, за умовами якої НФЛ виплатить компенсацію в розмірі $ 1 млрд.